Oma tuotanto

Kesäkukat

Kasvatamme useat puutarhallamme viljeltävät kesäkukat eli ryhmäkasvit siemenestä asti itse. Osa saapuu tarhalle kylvölaatikko- tai paakkutaimina, ruukku- ja amppelikasvit pistokastaimina. Kesäkukkia ruukutetaan kymmeniä tuhansia vuosittain. Kesäkukkia voi istuttaa erilaisiin astioihin sekä maahan, jopa perennojen ja pensaiden sekaan, kunhan muistaa lajikohtaiset kasvupaikkavaatimukset ja huolellisen hoidon.

Kesäkukkien myyntiaika alkaa jo toukokuussa, kun ensimmäiset orvokit aloittavat kukintansa ja pian perään tulevat kukkaan petuniat, lobeliat, samettikukat, daaliat, ahkeraliisat ym. Sesonkiaikaan puutarhamme täyttyykin mitä erilaisimmista väreistä, muodoista ja tuoksuista… tuolloin kannattaa piipahtaa nauttimaan kukkaterapiasta ja heittäytyä elämysmatkalle tarhan kukkaloiston keskelle. Tai vaikka vain piipahtaa kahvilla ja jätskillä puutarhan kasvihuoneen kahviopisteessä.

Tervetuloa valitsemaan omat kesäkukkasi paikan päältä!

Amppelit

Katajakankaan puutarha on tunnettu upeista amppelikukistaan. Näitä kukkia kasvaa puutarhalla vuosittain n. 6000 kpl. Amppelit viljellään kasvilajista riippuen 19-25cm:n ruukuissa, jolloin juuriston multatila ja amppeliin jäävä kasteluvara sekä kestolannoitteet mahdollistavat koko kesän kestävän upean kukinnan.

Petuniat, pelargonit, japaninkellot, verenpisarat, lobeliat, lumihiutaleet, karjalanneidot, verbenat, seka-amppelit… eri kasvilajikkeita löytyy kymmenittäin näistä ”riippuvista puutarhoista”!

Amppelikukkien lajikkeet saattavat vaihdella vuosittain, sillä pyrimme aina löytämään sopivimman lajikkeen tarjolla olevista. Kokeilemme joka vuosi aina myös joitain uutuuksia! Suosittelemme käyttämään laimeaa kastelulannoitetta kasvukaudella tasaisesti joka kastelukerta sekä pitämään huolta kasvilajikohtaisista kasvupaikkaolosuhteista ja hoidosta. Siten saat kukkasi kukoistamaan! Tarkempia meillä viljelyssä olevien amppelikasvien kasvilajikohtaisia hoito-ohjeita saat henkilökunnaltamme.

Ruukkukukat

Tuotamme vuosittain yli 30 000 erilaista ruukkukukkaa ja viherkasvia. Näistä ylivoimaisesti suurin kasviryhmä ovat pelargonit, ruusubegoniat, dianat, tähtisilmät ja marketat. Erilaiset köynnökset ja lehtivihreät, kuten muratti ja maahumala sekä hopeaiset lisukekasvit, kuten hopeaputous ovat kasvattaneet suosiotaan edelleen.

Myös riippukukkien pienet taimet, kuten riippupetuniat, riippupelargonit, lumihiutaleet, verbenat ja japaninkellot ovat osoittautuneet käyttökelpoisiksi isojen ruukkujen ja istutusaltaiden reunakasveina sekä lisukekasveina erilaisissa istutuksissa. Puutarhallamme on keväisin erilaisia malli-istutuksia, joista voi saada ideoita eri kasvien yhdistelystä.

Kasvihuonevihannesten taimet ja yrtit

Kevätkauden kukkien lisäksi viljelemme myös hyötykasvien taimia. Valikoimissamme ovat eri kasvihuonevihannesten taimet, kuten kasvihuone- ja avomaankurkut, kesäkurpitsat sekä tomaatit. Tomaateista erityisen suosittuja ovat pienihedelmäiset kirsikkatomaatit ja makea amppelitomaattilajike `Tumbler`. Puutarhan valikoimiin kuluvat myös erilaiset yrtit sekä muutamia paprika- ja chililajikkeita tulisemman maun ystäville… bon appetit!